Koncepce sportu města Tišnova 2023 – 2027

17 května, 2023 MOST, Sport0

Sport a pohybová aktivita mají přímý vliv na kvalitu života. Působí nejen na fyzické zdraví, ale také podporují psychickou kondici člověka. Proto má město Tišnov ke sportu dlouhodobě mimořádně kladný přístup a kontinuálně se v dané oblasti rozvíjí – zlepšuje podmínky pro výkonnostní, vrcholový a rekreační sport, podporuje sportovní organizace a akce, rozšiřuje a obnovuje sportovní infrastrukturu.

Koncepce sportu města Tišnova 2023–2027 je strategickým dokumentem, který navazuje na předchozí koncepci pro léta 2018–2021 a reflektuje Strategický plán pro město Tišnov pro období 2021–2025. Koncepce definuje politiku a záměry města v oblasti sportu. Z informací uvedených v tomto dokumentu bude vycházet metodická a koordinační podpora zastupitelstva města Tišnov směrem k občanům a sportovním organizacím.

Dokument byl vypracován ve spolupráci s Fakultou sportovních studií Masarykovy univerzity, s využitím strategických dokumentů města, znalostí a zkušeností zástupců klubů, sportovních zařízení a jiných lokálních aktérů.

Koncepce sportu města Tišnova 2023–2027 se skládá ze tří hlavních částí – úvodní, analytické a návrhové. Úvodní část vymezuje záměr realizace plánu rozvoje sportu. V analytické části se popisuje a analyzuje současný stav sportovního prostředí ve městě. Dále následuje návrhová část, která formuluje hlavní poznatky vyplývající z analytické části. Hlavním výstupem je akční plán, který bude prostředkem k uskutečnění Koncepce sportu.

Koncepce sportu 2023 – 2027

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.