Vydání Změny č. 1 územního plánu Tišnov

13 června, 2023 Koncepce, MOST, Společnost0

Městský úřad Tišnov, odbor územního plánování, (dále jen pořizovatel) jako orgán příslušný dle ustanovení § 6 odst. 1 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů (dále také „stavební zákon“), obdržel podnět města Tišnov na změnu č. 1 územního plánu Tišnov (dále také „změna ÚP Tišnov“, nebo jen „změna ÚP“) včetně obsahu požadované změny a následně požádal o stanovisko orgán ochrany přírody podle zákona o ochraně přírody a krajiny k navrhovanému obsahu změny č. 1 územního plánu Tišnov, zda je možné vyloučit významný vliv na evropsky významnou lokalitu nebo ptačí oblast v souladu s ustanovením § 55a, odst. 2, písm. d) stavebního zákona a zároveň o stanovisko krajského úřadu jako příslušného úřadu k navrhovanému obsahu změny č. 1 územního plánu Tišnov, zda má být návrh změny posuzován z hlediska vlivů na životní prostředí podle § 10i zákona o posuzování vlivů na životní prostředí v souladu s ustanovením § 55a, odst. 2, písm. e) stavebního zákona.

Vzhledem k tomu, že pořizovatel neshledal v návrhu Změny č. 1 ÚP Tišnov žádné rozpory se stavebním zákonem, předkládá Zastupitelstvu města Tišnova návrh usnesení se všemi jeho přílohami, aby tento příslušný orgán obce v souladu se zmocněním dle zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů (dále také „stavební zákon“) a dle zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů (dále také „správní řád“) svým usnesením (pod bodem č. 1) ověřil ve smyslu § 54 odst. 2 stavebního zákona soulad Změny č. 1 územního plánu Tišnov s politikou územního rozvoje, s územně plánovací dokumentací vydanou Jihomoravským krajem, se stanovisky dotčených orgánů.

Zastupitelstvo návrh Změny č. 1 územního plánu Tišnov svým usnesením vyslovilo souhlas s předloženým návrhem změny č. 1 územního plánu Tišnov a s výsledky jeho projednání.

Dále Zastupitelstvo města Tišnova v samostatné působnosti vydalo svým usnesením Změnu č. 1 územního plánu Tišnov (na základě § 6 odst. 5 písm. c) stavebního zákona) formou opatření obecné povahy.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.